Zeleninový salát s grilovaným Hermelínem a česnekovou bagetou

81
- reklama -

Suroviny
10 porcí

200 g barevné papriky
500 g rajčat
500 g salátové okurky
1 ks salát (ledový hlávkový čínský nebo polníček)
10 ks Hermelín
10 ks středních baget
česnek podle chuti
Ramu nebo Floru na smíchání s česnekem
Na dochucení:
olivový olej
balzamikový ocet
sůl
pepř
dresink a tatarka

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu pokrájíme na kostky, česnek utřeme a smícháme s máslem.

  2. Bagetu rozkrojíme, potřeme česnekovým máslem a dáme zapéct pod gril.

  3. Na talíř dáme salátový list, na něj na kraj rozložíme nakrájenou zeleninu a upravíme.

  4. Bagetu vyjmeme a ogrilujeme Hermelín, nesmí vytéct.

  5. Hermelín upravíme na zeleninu, přidáme bagetu a servírujeme.

Poznámka od kuchařky

Je to kalkulace na 10 porcí, jak jsem ji připravoval pro restauraci, ale zmenšit ji není určitě problém.

Fotky jsou moje, fotil jsem to na jídelní lístek, tak žádná kopie.