- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek sušené cizrny
- 4 hrnky vody
- 2 PL octa
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 2 řapíky celeru
- 1 zelená cibulka
- hrst hráškových lusků
- půl salátové okurky
- 1 citron
- 2 PL olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu uvaříme ve vodě s octem do měkka. Vařila jsem v tlaku pomalu 2hodiny. Raději jí během varu ozkoušejte, každá cizrna je jiná. Kdo má čas, tak si jí předem namočí a vaření se tím zkrátí.
-
Zeleninu pokrájíme na jemné proužky. Promícháme v míse s uvařenou vychlazenou cizrnou. Osolíme, opepříme drceným pepřem.
-
Vymačkanou šťávu z citronu ušleháme s trochou soli a pepře s olejem, až se vytvoří lehce zahoustlá emulze. Tu vmícháme do salátu a dáme odležet, aby se uvolnily všechny chutě.
Poznámka od kuchařky
Šlo by to i s cizrnou z plechovky, ale já měla doma jen sušenou. Je to dost sytá forma salátu. Jsem se smála s manželem, že mám pocit, jak bych snědla kus kachny se šesti a se zelím:-))
Kuchařka: srettka