
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 4 ředkvičky
- 1 vejce natvrdo
- 1 oranžová paprika
- 2 rajčata
- 1 jarní cibulka
- 1/2 sáčku Mix salátových listů – Italian
- 1/2 tvarohového sýru (např. Boník)
- 1/2 PL citronové šťávy
- 1/2 PL balsamikového octa
- nasekaná pažitka
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme, oloupeme, vyndáme pecky s dužinou a nakrájíme na malé kousky, papriku oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka/půlměsíčky, vejce natvrdo na kolečka.
-
Salátové listy pokapeme citronovou šťávou a octem, promícháme s nakrájenou zeleninou, navrch dáme pár koleček z nakrájených vajíček, vše posypeme pažitkou a natrhanými kousky tvarohového sýra. Podáváme jako samotný salát nebo jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Rajčata a paprika jsou ošetřeny tak, aby byla vhodná i pro dietu při snížené funkci slinivky a střev, jinak je samozřejmě možné oboje do salátu neloupat.
Kuchařka: Lenka Škulinová









