
- reklama -
Suroviny
- 1 lžíce másla
- 1 pórek
- 2 mrkve
- 3 brambory
- 2 bobkové listy
- zeleninový vývar
- 3 rajčata
- sůl a pepř
- větvička tymiánu
- petrželka
- Restované žampiony:
- lžíce másla
- 3 velké žampiony
- drcený kmín
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájený pórek. Postupně přidáme na kostičky pokrájené brambory, mrkev, bobkové listy, větvičku tymiánu a zprudka restujeme. Podlijeme vývarem.
-
Rajčata nařízneme, zalijeme horkou vodou a zbavíme je slupky. Pokrájíme je a dáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme a když je zelenina měkká, tak polévku rozmixujeme na jemný krém.
-
V pánvi rozehřejeme máslo a zprudka na něm restujeme žampiony do zlatavé barvy. Žampiony osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
-
Polévku podáváme s restovanými žampiony a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD









