
Suroviny
- 1 menší květák
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 větší petržel
- 1/2 kedlubny
- hrst sušených hub nebo čerstvých plátků žampionů
- 1/2 malého celeru
- 2 PL másla
- sůl
- pepř
- kari koření
- petrželka nebo libeček
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme a pokrájíme na malé kostičky, květák rozebereme na růžičky.
-
Dáme vařit do většího hrnce s osolenou vodou. Přidáme zeleninový bujon, trochu kari koření. Nakonec přidáme k zelenině předem namočené houby.
-
Když je vše měkké, ponorným mixerem zeleninu a houby rozmixujeme, ale jen nahrubo, necháme ve vývaru trochu kousky.
-
Přidáme máslo na zjemnění a dochutíme solí (pepřem) a podáváme s pečivem.
-
Zdobíme petrželkou nebo libečkem. Není třeba polévku zahušťovat jíškou, neboť krém (ala polévka) je dost hustý.
Poznámka od kuchařky
Do polévky se zeleninou a houbami jsem vložila při vaření špičičku uzeného masa, kvůli dobré chuti, kterou pak rozkrájíme do polévky. Nepíši to do surovin, neboť to každý nedělá a není to nutné, ale my to děláme rádi.









