- reklama -
Suroviny
3 porce
- 4 brambory
- 2 male patizon
- 2 cibule
- 2 rajčata
- 5 stroužků česneku
- 150 g měkkého salámu
- RŮŽIČKA kapusty (zelíčko)
- 1 zelenou papriku
- půl žluté papriky
- půl červené papriky
- vegeta
- 1 cl mleté červené papriky
- 1 cl drceného kmínu
- trochu vegety
- sol
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky a patizony osupeme a nakrajame na kocky. Cibulu nakrajame na drobno a cesnak naplatkujeme. Ruzicky ocistime a narezeme na hlubiku do kriza, papriku a paradajky nakrajame na kocky.
-
Na oleji oprazime cibulu a cesnak. Na olej pridame zemiaky, premiesame dobre so zakladom, po 10 minutach pridame patizon a kapusticky, znovu premiesame a pridame koreniny, podlejeme horucou vodou, po dalsich 10 min pridame paradajky.
-
Ked budu zemiaky skoro makke, tak pridame udeninu a papriku. Paprika by mala byt makka, ale zaroven chrumkava.
Poznámka od kuchařky
Mala som uz iba ostatky patizonu, tak som ho nahradila cuketou.
Kuchařka: vybusna