Suroviny
4-6 porcí
- 1 hrnek krup (namočit přes noc)
- 1 velká paprika
- 4 větší rajčata
- 2 hrnky zelených fazolek
- 1 cibule
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- špetka mleté feferonky
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- máslo nebo olej
- petrželka nebo pažitka na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Kroupy propláchneme ve studené vodě a uvaříme v osolené vodě doměkka.Pěnu během vaření odebíráme, protože vývar z krup použijeme, bude takto „čistější“.
-
Uvařené kroupy scedíme a vodu dáme stranou.
-
Na másle s přidáním trochu oleje (nebude se máslo připalovat) osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme lžíci mouky a ještě společně osmahneme.
-
Přisypeme drobně nakrájenou papriku a rajčata (rajčata spařit a stáhnout slupku-já používám v zimě svoje z mrazáku, nechám povolit a jdou krásně sloupnout), fazolky, mletou papriku a hned zalijeme vývarem z krup, případně dolijeme vodou.
-
Přidáme podle potřeby sůl, pepř, feferonku a povaříme max. 10minut, vše do změknutí.
-
Přidáme kroupy, dolijeme dle potřeby vodou a necháme ještě chvilku vše provařit.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: www.pluska.sk/dobre-jedlo/
Do tohoto zeleninového guláše nepřijdou ani brambory, ani uzenina!
Píši to proto, abyste nepřidávali do „podobných“ bramborové guláše a jim podobné.
Díky jahoda