Zeleninový guláš s cizrnou

66
- reklama -

Suroviny
cca 2 – 3 porce

70 g cizrny
mletá paprika
sůl
vegeta
majoránka
provensálské koření
1 zeleninový bujón
1 menší cibule
olej
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
hrst kukuřice
hrst brokolice
hrst květáku
2 brambory
1,5 lžíce rajského protlaku
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme papriku a protlak a zalijeme zeleninovým vývarem( zelen. bujón rozpuštěný ve vodě.

  3. Přidáme nakrájené na kostičky brambory a na kolečka mrkev, petržel, celer, kukuřici.

  4. Přidáme koření a necháme povařit. Průběžně doléváme dle potřeby vývar.

  5. Když jsou brambory a zelenina hotové, přidáme uvařenou cizrnu, brokolici a květák a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a trošku povaříme.

Poznámka od kuchařky

Cizrnu jsem vařila ve vodě, byla den nabobtnaná cca hodinku na mírném ohni.