![Zeleninový guláš s cizrnou_5ffc2f09ddeb1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zeleninovy-gulas-s-cizrnou_5ffc2f09cc8c3.jpeg)
- reklama -
Suroviny
cca 2 – 3 porce
- 70 g cizrny
- mletá paprika
- sůl
- vegeta
- majoránka
- provensálské koření
- 1 zeleninový bujón
- 1 menší cibule
- olej
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- hrst kukuřice
- hrst brokolice
- hrst květáku
- 2 brambory
- 1,5 lžíce rajského protlaku
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli.
-
Přidáme papriku a protlak a zalijeme zeleninovým vývarem( zelen. bujón rozpuštěný ve vodě.
-
Přidáme nakrájené na kostičky brambory a na kolečka mrkev, petržel, celer, kukuřici.
-
Přidáme koření a necháme povařit. Průběžně doléváme dle potřeby vývar.
-
Když jsou brambory a zelenina hotové, přidáme uvařenou cizrnu, brokolici a květák a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a trošku povaříme.
Poznámka od kuchařky
Cizrnu jsem vařila ve vodě, byla den nabobtnaná cca hodinku na mírném ohni.
Kuchařka: Montanka