Zeleninový bulgur

30
- reklama -

Suroviny
cca 3

150 ml bulguru – nejlépe tmavý
300 ml vody
100 g zelených fazolek
4 – 6 rajčat
1 mladá cuketa
1 cibule
6 – 7 žampionů
1 malá kapie
1 lžíce tamari omáčky
1 lžíce tahini
sůl
pepř
bylinky
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur propláchneme studenou vodou a vsypeme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 7 minut, pak vmícháme trochu oleje, zakryjeme a necháme 20 – 30 minut dojít, nejlépe pod peřinou.


    Zobrazit celý recept

  2. Fazolkám odkrojíme konce a nakrájíme asi na 3 cm kousky. Společně s cibulí, nakrájenou na kolečka, orestujeme na oleji. Pak přidáme nakrájenou cuketu, žampiony a papriku, osolíme, opepříme a asi 7 – 10 minut restujeme. Vsypeme nakrájená rajčata, přidáme tamari, tahini a vše provaříme. Nakonec vmícháme připravený bulgur. Můžeme přidat bylinky podle vlastní chuti.