- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 brambory
- 1 mrkev
- kousek celeru
- kousek květáku
- kousek pórku
- kousek kapusty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 větší hrstě pohanky
- pořádná hrst hub (čerstvé, nebo sušené namočené ve vodě)
- trochu polévkového koření
- olivový olej
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky.
-
Cibuli a česnek si orestujeme na oleji, pak přidáme pokrájenou zeleninu s houbami (já dala namočené sušené), pohankou kterou taky chvilku orestujeme, zalijeme vodou osolíme, přidáme polévkové koření a vaříme do měkka.
-
Pokud by byla polévka moc řídká (někdo raději hustší) udělá si jíšku a polévku zahustí, jako já! Do hotové polévky dáme petrželku.
Poznámka od kuchařky
Zbyla mi pohanka a potřebovala jsem jí dodělat a zeleninové polévce dost zvedla chuť! Zeleninu můžete dát jinou, jakou máte rádi.
Kuchařka: Bibinka