
Suroviny
3 porce
- kuřecí prsíčka
- mražená zelenina nebo čerstvá zelenina
- olivový olej
- šlehačka
- kečup
- koření Adamova žebra
- bazalka
- trochu česneku
- hořčice
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka naporcujeme, potřeme hořčicí, já měla plnotučnou a je možné použít i pikantnější. Pak jsem posypala kořením adamova žebra, posypala bazalkou, narovnala do pekáčku, pokapala jsem olivovým olejem a pocákala kečupem. Ještě jsem přidala rozmačkaný česnek na dochucení.
-
Pak jsem podlila šlehačkou a dala do trouby zapéct. Ke konci pečení, když bylo masíčko měkké, jsem to vše posypala mraženou zeleninou Bonduelle, ta je zamražená v kouscích a dopekla ještě chvíli, jen aby zelenina trochu změkla, ale nerozpekla se.
-
K tomu jsem uvařila brambory. Je možná i jiná příloha, třeba rýže, hranolky a jiné.
Poznámka od kuchařky
Tento pokrm byla má improvizace, jelikož jsem měla vyndané z mrazáku kuřecí prsíčka a nechtěla jsem je třeba obalit, ale aby byla chutná a nebyla suchá. Tak to se mi asi povedlo, prsíčka nebyla vůbec suchá, byla krásně šťavnatá a nám chutnala. Já vím, že to není bůhví jaký recept, ale nám chutnal, tak jsem se chtěla o něj s vámi podělit a možná, že ho někdo vyzkouší a bude mu chutnat. Je to docela rychlovka, není potřeba dlouhého vaření.









