
Suroviny
- 1/2 fenyklu
- 1/2 pórku
- 2 mrkve
- 3 šalotky
- hrášek
- fazolové lusky – (celkem 300 g zeleniny)
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- máslo
- sůl
- 200 ml smetany
- čerstvý koriandr
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle osmahneme zeleninu (začala jsem šalotkami, poté jsem přidala mrkev, fazolové lusky, hrášek, fenykl a nakonec pórek). Poté přidáme na jemné plátky pokrájené žampiony, zarestujeme a vše zalijeme smetanou. Dochutíme solí, můžeme zakápnout i sójovou omáčkou a necháme chvíli povařit. Na závěr vmícháme pokrájeny koriandr a podáváme s polentou.
-
Pokud neseženeme již hotovou polentu, můžeme si ji připravit následovně: Do vroucí osolené vody (1l) vsypeme 250 g instantní polenty a za stálého míchání provaříme 3 minuty. Můžeme ochutit drceným česnekem, sekanou petrželkou, hmotu rozetřeme na plech nebo plníme do mističek, které si předtím vymažeme trochou oleje a necháme vystydnout. Poté můžeme osmahnout nebo jen prohrát.
Poznámka od kuchařky
Inspirace v poradu Kluci v akci, dily Fit rodinky. Trochu jsem si upravila, ale zaklad zustava stejny.









