Zeleninové surimi tyčinky s rýží

88
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g krabích tyčinek
200-220 g rýže
350 g čerstvé nebo mražené zeleniny – směs
olej nebo máslo
cca 2 lžičky kari
sůl
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje nebo kousku másla osmažíme směs pokrájené zeleniny, kterou máme po ruce. Může být jak čerstvá, tak i mražená: mrkev, pórek, paprika, cuketa, lilek, fazolové lusky, květák, brokolice… Po osmažení ji osolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a ke konci smažení přidáme i cca dvě lžičky kari koření.

  2. Rýži uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě.
    Surimi tyčinky pokrájíme na menší kousky a osmažíme na kousku másla nebo na oleji.

  3. Vařenou rýži smícháme se zeleninou osmaženou na skus, případně dosolíme, pak vmícháme surimi tyčinky. Nandáme na talíře a dozdobíme buď čerstvě nasekanou petrželkou nebo pórkem.