Zeleninové rizoto z remosky

90
- reklama -

Suroviny
6 porcí

2 lžíce oleje
1 cibule (na kostičky)
1/2 l rýže
1 l vývaru
1 mražená zeleninová směs s kukuřicí
případně sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Přímo v nádobě remosky osmažíme na oleji cibuli, přidáme vypranou rýži, krátce orestujeme, přisypeme zeleninovou směs a zalijeme vývarem (já dělala z kostky – 3 zeleninové kostky na 1 litr horké vody). Případně dosolíme, dopepříme – dle chuti.

  2. Přiklopíme víkem, pečeme do měkka (20 – 30 min). Podáváme posypané sýrem s čerstvou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Úplně jednoduchý recept, který s rodinou milujeme a nenašla jsem ho tu.

Lze dělat i v troubě v pekáčku, ale z remosky je nejlepší:-)