
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/4 l hrnek bulguru *
- kostka zeleninového bujonu
- 1 pórek
- 1 cuketa
- 1 větší mrkev
- 2 lžíce oleje
- tvrdý nastrouhaný sýr
- sůl
- pepř
- bylinky
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvařit s kostkou bujonu dle návodu.
-
Zeleninu očistit a nakrájet. Mrkev krájím na plátky, protože je tvrdší než zbývající zelenina – použiji škrabku na brambory.
-
Do vyšší pánve dáme olej, přidáme zeleninu, osolíme a cca 5 minut restujeme – zelenina nemá být moc měkká.
-
Pak do pánve přidáme uvařený bulgur, opepepříme, dochutíme čerstvými bylinkami, promícháme a servírujeme. Bulgurové rizoto posypeme sýrem.
-
Bulgur vařením nabyde a s přidáním zeleniny to budou cca 4 porce. Zeleninu si vyberte podle vaší chuti.
Poznámka od kuchařky
Kdo je spíše „masový“, může nejdříve na pánvi opéct jakékoliv kousky masa nebo uzeniny, maso vyndat a na tuku orestovat zeleninu.
Děti možná nepohrdnou pokapat rizoto kečupem;-)
Kuchařka: radiator









