
- reklama -
Suroviny
- cuketa
- patizon
- 1-2 lžíce vegety
- sůl
- 2 stroužky česneku
- hladká mouka
- vajíčka
- mléko
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek a oboje nakrájíme na 1 cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou.
-
Obalujeme v klasickém trojobalu, přičemž nejdříve začneme s cuketovými kolečky.
-
Než začneme obalovat patizon, přidáme do rozšlehaného vajíčka prolisovaný česnek.
-
Řízečky smažíme dozlatova na oleji na pánvi, či ve friťáku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, či jen tak k zakousnutí.
Poznámka od kuchařky
kdo nechce sypat jednotlivé kousky, může vegetu smíchat s moukou a rovnou obalovat 🙂
Kuchařka: strakule