Zeleninové řízečky – cuketa a patizon

57
- reklama -

Suroviny

cuketa
patizon
1-2 lžíce vegety
sůl
2 stroužky česneku
hladká mouka
vajíčka
mléko
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek a oboje nakrájíme na 1 cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou.

  2. Obalujeme v klasickém trojobalu, přičemž nejdříve začneme s cuketovými kolečky.

  3. Než začneme obalovat patizon, přidáme do rozšlehaného vajíčka prolisovaný česnek.

  4. Řízečky smažíme dozlatova na oleji na pánvi, či ve friťáku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, či jen tak k zakousnutí.

Poznámka od kuchařky

kdo nechce sypat jednotlivé kousky, může vegetu smíchat s moukou a rovnou obalovat 🙂