
- reklama -
Suroviny
cca 10 placiček
- 1 větší mrkev
- 1 středně velká petržel
- 1 maličkatý celer
- (poměr zeleniny: 1 mrkev: 1petržel:0,5 celer)
- 1 brambora vařená ve slupce
- 1/2 cibule
- 1 bílý jogurt
- asi 50-70 g balkánského sýra
- 2 plátky eidamu (či uzeného sýra)
- 4 lžíce strouhanky
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme v osolené vodě zeleninu do měkka.
-
Necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme do misky (včetně bramboru se slupkou) a přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, nastrouhané, nakrájené či nadrolené sýry, asi 2 lžíce strouhanky, asi 2 lžíce hladké mouky, vajíčko, opepříme.
-
Umícháme směs a necháme chvíli odpočinout, poté tvarujeme placičky, které obalujeme ve zbytku hladké mouky smíchané se strouhankou.
-
Smažíme na oleji.
Podáváme s bramborem či bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Nemohla jsem nikde najít recept na zeleninové placky, které dělají v některých restauracích (kupují se mražené), tak jsem to zkusila takhle a chutná to ještě mnohem lépe! Podle mě se tam dá dát cokoliv třeba i květák či brokolice.
Kuchařka: terysha.mathey