- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 brokolice
- 1 půlka celeru
- 100 g bílé ředkve
- 2 vejce
- 50 g ovesných vloček
- česnek
- sůl
- pepř
- parmazán
Postup přípravy receptu
-
Brokolici i celer uvaříme. Poté společně s ředkví nastrouháme na hrubém struhadle. Ovesné vločky jsem rozmixoval, ale není to potřeba. Přidáme vejce, nalisujeme česnek, přidáme pár lžiček parmazánu (je tady spíš na spojení).
-
Vše zamícháme dohromady a necháme pár minut odležet, poté tvarujeme placičky, které opékáme na pánvi – já dělal na teflonové bez tuku.
Poznámka od kuchařky
Je to taková další alternativa brokolicových placiček, ale já je dělám bez smažení na tuku a bez lepku, což by někdo mohl ocenit 🙂 Jsou poměrně syté, mám rád, když něco trošku křupe, proto ta ředkev, já je jídám k večeři většinou s nějakou omáčkou/dipem, nejraději si k tomu dělám BBQ omáčku, na kterou v případě zájmu můžu přidat recept taky.
Kuchař: frydas