Zeleninové kuře s noky

86
- reklama -

Suroviny

1 kuře
rajčata
čerstvé papriky
zelené fazolky
cibule
žampiony
sůl
pepř
kmín
trochu vody na podlití
anglická slanina
Na výrobu noků:
3 vejce
trochu vody
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme, rozpůlíme na půlky. Pak opatrně oddělíme kůži od masa, ale neúplně, u kosti hřbetu zůstane přirostlá. Pod kůži vložíme nakrájenou slaninu na plátky – hlavně na prsa a stehýnka. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Můžete použít oblíbené koření na kuře.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pekáčku si dáme nakrájená rajčata, papriky, cibuli, fazolky, žampiony, mírně osolíme. Na toto zeleninové lůžko položíme připravené kuřecí půlky. Přikryjeme alobalem a pečeme nejdříve půl hodiny přikryté a poté odkryjeme a dopékáme (popřípadě podléváme) dozlatova.

  3. Upečené kuře vyndáme z pekáčku a do výpeku se zeleninou vložíme uvařené noky, promícháme. Já přidala ještě sterilovaný hrášek – 1 plechovku. Poté servírujeme. Tuto kombinaci (s noky) dělám i s kuřetem pečeným na zelí.

  4. Noky: vejce rozklepneme do mísy, přidáme vodu (cca 150 ml) rozšleháme, přidáme tolik mouky, aby těsto bylo tak husté, že při vyvinutí síly (vaší vařečky) začne protékat sítkem na halušky – jako když se dělá husté kapání do polévky.

  5. Zaváříme do vroucí, osolené vody. Jakmile vzkypí voda s noky, sítkem je vylovíme, dáme do mísy a jemně prolijeme olejem. Pak promícháme ve výpeku z kuřete.

Poznámka od kuchařky

zdroj:http://www.zdravavarecka.cz/