- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
- 1 cibule
- 1 menší mrkev
- 1 menší petržel
- 1cm plátek celeru
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce smetany
- 1/2 lžičky čili pasty
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička octa
- 1/2 kostky zeleninového bujónu
- sůl
- pepř podle chuti
- olej podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Cibuli malinko orestujeme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Chvilinku restujeme a pak podlijeme asi 1 dcl vody a přidáme zeleninový bujón. Když je zelenina téměř měkká, přidáme rajčatový protlak a fazole bez nálevu, čili pastu, nebo feferonku a necháme jen projít varem.
-
Pak vlejeme smetanu a ocet a necháme opět projít varem. Podáváme s chlebem.
Kuchařka: JanaDorazinova