
Suroviny
    
- 2 větší celozrnné bagety (klidně i trochu starší) nebo jiné oblíbené pečivo (množství pečiva odhadněte dle velikosti zapékací nádoby)
- Navrch podle chuti a ročního období (zelenina):
- 1 menší lilek
- 2 červené cibule
- několik menších mrkví
- 6 větších žampiónů
- 2 červené čerstvé papriky
- česnek
- několik Cherry rajčátek na ozdobu
- olivový olej
- asi 100-125 g másla
- 250 ml mléka nebo smetany
- 2 velká vejce
- 200 g tvrdého sýra (Ementál, Madeland, klidně můžete použít i Nivu)
Postup přípravy receptu
- 
Pečivo si nakrájejte na plátky tlusté asi centimetr. 
- 
Polovinu plátků naskládejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. 
- 
Na každý kousek pečiva položte trošku másla (nebo si máslo rozehřejte a pečivo jím pokropte). Nyní se vrhněte na zeleninu. 
- 
Do pánvičky nalijte olej, rozpalte a vhoďte na klínky nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a na kolečka pokrájenou mrkev. 
- 
Opékejte a zatím si připravujte další zeleninu. 
- 
Lilek a papriky nakrájejte na kostky, žampiony třeba na plátky. I tuto zeleninu přihoďte na pánev. 
- 
Opékejte asi 10 minut, osolte a popř. zjemněte plátkem másla. 
- 
Celý obsah pánve opatrně naneste na vrstvu pečiva. 
- 
Zeleninu zakryjte zbylými plátky pečiva. V misce si rozmíchejte mléko s vejci a nastrouhaným sýrem. 
- 
Směs nalijte na žemlovku. Na úplný závěr poklaďte povrch žemlovky plátky másla a na ozdobu můžete přihodit pár cherry rajčátek. 
- 
Pečte při vyšší teplotě (220°C) dozlatova. Já si opět vystačím se svou remoskou. Dobrou chuť. 
