Suroviny
4 skleničky od větší tatarky,nebo zavařovací375ml
- 1 kg rajčata
- 250 g papriky
- 1 cuketa malá
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- lžíce oregana
- lžíce bazalky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky cukru
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu nakrájíme nebo nasekáme v robotu najemno, vložíme do širšího hrnce,osolíme, osladíme a pomalu vaříme až do zmenšení objemu na polovinu (do zhoustnutí), poté přidáme čerstvé bylinky nasekané nahrubo a necháme přejít varem (rozvaření zeleniny na kaši není žádoucí, neboť se pak ještě tepelně upravuje).
-
Pokud dáváme bylinky sušené, dáme je do směsi dřív, aby se stačila rozvinout jejich vůně.
-
Hotovou směs plníme do čistých malých sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme asi 20 minut při 80°C.J á plním za studena, proto těch cca 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Směs používám pod maso(kuřecí,vepřové),nebo jako základ omáčky pod špagety nebo na pizzu.Je to stejná směs,kterou jsem použila tady http://www.toprecepty.cz/recept/7967-kureci-stehna….
Fotečku dodám zítra,doufám že to nevadí ;-).