- reklama -
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malý batát
- 1/2 lilku
- 3 stroužky česneku
- 1 malá cuketa
- 1/3 pórku
- 3 vařené brambory
- 2-4 lžíce kečupu bez přidaného cukru
- tmavá sójová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nakrájíme: batát a pórek na tenké plátky, lilek a cuketu na kostičky, na brambory použijeme sítko na bramborový salát.
-
Na oleji orestujeme batát a pár minut ho podusíme, pak opečeme lilek, osolíme, opepříme, zarestujeme prolisovaný česnek. Přidáme pórek a cuketu. Na chvíli přikryjeme poklicí, aby cuketa pustila vodu.
-
Přidáme dvě a víc lžic kečupu. Zastříkneme tmavou sójovkou, 2-3 minuty podusíme. Nakonec přidáme krájené vařené brambory, promícháme a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Chuťově směs připomíná kovbojské fazole. Chleba jako příloha neurazí, z topinkovače nadchne.
Kuchařka: Taevita