
- reklama -
Suroviny
dle velikosti sklenic
- 900 g celeru
- 900 g mrkve
- 400 g petržele či pastiňáku
- 500 g kedlubny
- 400 g květáku
- 400 g cibule
- 200 g česneku
- 100 g celerové natě
- 80 g petrželové natě
- 500 g másla
- 1 kg soli
Postup přípravy receptu
-
Veškeré váhy jsou uvedeny po očištění zeleniny.
-
Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15 min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout, nesterilovat.
-
Při použití pozor na již obsaženou sůl, ať nepřesolíte 🙂
-
Nemusí se skladovat v lednici, ale je vhodné mít raději v chladnu (sklep, komora…).
-
Výborný pomocník do polévek, omáček, pod maso atd.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: už asi 15 let mám ve svém sešitě receptů, netuším, odkud ke mně přišel
Kuchařka: isindy