
- reklama -
Suroviny
2,5 litru
- 1 cibule
- (několik růžic) květáku
- 2 větší mrkve
- máslo (olej)
- 2 lžíce hladké mouky
- kostka zeleninového bujónu (vývaru)
- sůl
- pažitka (petrželka)
- libeček
- Knedlíčky:
- 1 vajíčko
- 100 g strouhaného Eidamu
- pažitka
- strouhanka dle potřeby
- trošku soli (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky si uděláme jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a trochu osmažíme, pak zředíme zeleninovým vývarem a prošleháme. Nakrájíme si mrkve na kolečka a květák na malé kousky, přidáme do vývaru spolu s libečkem a vaříme do změknutí.
-
Pak zavaříme knedlíčky, nastrouhaný sýr smícháme s vajíčkem, pokrájenou pažitkou, strouhanky dáme tolik, aby nám knedlíčky držely pěkně pohromadě a v polévce je povaříme 5 minut.
-
Hotovou polévku posypeme pažitkou (petrželkou), můžeme přisolit.
Poznámka od kuchařky
Polévka je velmi lahodná, jemná a vcelku rychlá, stojí za vyzkoušení. Můžeme si zvolit libovolnou zeleninu, kterou máme rádi a nemusíte se držet té mé-nám takhle moc chutnala hned napoprvé!
Kuchařka: Bibinka









