
- reklama -
Suroviny
2 litry
- 1 jarní cibulka
- 1/4-1/2 květáku
- 1 větší rajče
- kus pórku
- 1 větší mrkev
- 2 větší hrsti ovesných vloček
- 1 kostka zeleninového vývaru
- 1 lžička Podravky
- 100 ml 12% smetany
- 1 žloutek
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na olej dáme nakrájenou cibulku(bílou část), trochu osmažíme, přidáme ovesné vločky, pokrájenou zeleninu-květák rozebereme na malé růžičky, pórek na kolečka, rajče na osminky a mrkev nastrouháme(lépe barví polévky).
-
Mírně osmažíme, promícháme a zalijeme vodou se zeleninovým vývarem, Podravkou a vaříme , až je zelenina měkká, pak jí dosolíme.
-
Ve smetaně rozkvrdláme žloutek a pomalu zalijeme do polévky. Zdobíme nakrájenou zelenou částí z jarní cibulky.
Poznámka od kuchařky
Je jaro a u nás letí různé zeleninové polévky, tahle je jedna dobrá z nich. Když se rozmixuje je fajn i pro malé děti!
Kuchařka: Bibinka