- reklama -
Suroviny
- 1/2 hrnku tarhoni
- 1 větší brambor
- 1/2 hlávky menšího květáku
- 1 velká mrkev
- 3 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku na plátky
- feferonka podle chuti
- libeček
- petrželka
- zeleninový vývar nebo voda
- kousek másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek.
-
Vsypeme tarhoňu a restujeme. Po chvíli přidáme mrkev a společně ještě chvíli opékáme. Přilijeme horký vývar a přihodíme brambor a květák.
-
Přidáme sůl, pepř a libeček. Vaříme do změknutí zeleniny a tarhoni. Podle potřeby doléváme vývar. Nakonec dochutíme a na talíři sypeme petrželkou. Polévka by měla být hustší.
Kuchařka: mika59