Zeleninová polévka s tarhoňou

220
- reklama -

Suroviny

1/2 hrnku tarhoni
1 větší brambor
1/2 hlávky menšího květáku
1 velká mrkev
3 jarní cibulky
2 stroužky česneku na plátky
feferonka podle chuti
libeček
petrželka
zeleninový vývar nebo voda
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Vsypeme tarhoňu a restujeme. Po chvíli přidáme mrkev a společně ještě chvíli opékáme. Přilijeme horký vývar a přihodíme brambor a květák.

  3. Přidáme sůl, pepř a libeček. Vaříme do změknutí zeleniny a tarhoni. Podle potřeby doléváme vývar. Nakonec dochutíme a na talíři sypeme petrželkou. Polévka by měla být hustší.