Zeleninová polévka s krupicí a vejcem

91
- reklama -

Suroviny
6 porcí

(kořenová zelenina-
mrkev
celer
petržel
2 lžíce másla
2 lžíce dětské krupice
1 vejce
6 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
kousek pórku – té zelené části
sůl
podravka bio bez glutamátu pokud máme

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na struhadle a osmahneme v hrnci na kousku másla. Já tentokrát dala celé kusy, ale je lepší strouhaná, je to rychlejší. Přidáme koření zabalené v kořence nebo kousku látky, aby jsme nemuseli pak lovit a zalejeme cca 2 litry vody. Vařime do poloměkka. Mezitím si v pánvi rozehřejeme kousek másla, na něm opražíme krupici a zaděláme vejcem, je z toho taková nevábná trhanice, tu vidličkou rozmačkáme na menší kousíčky. Dáme zavařit do polévky i s nakrájeným pórkem a převaříme cca pět minut. Podle potřeby dochutíme solí a podravkou.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Dělám ji často mým dětem a i manžel si rád dá. Dělala ji moje babička i maminka.