- reklama -
Suroviny
6 porcí
- (kořenová zelenina-
- mrkev
- celer
- petržel
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce dětské krupice
- 1 vejce
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- kousek pórku – té zelené části
- sůl
- podravka bio bez glutamátu pokud máme
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na struhadle a osmahneme v hrnci na kousku másla. Já tentokrát dala celé kusy, ale je lepší strouhaná, je to rychlejší. Přidáme koření zabalené v kořence nebo kousku látky, aby jsme nemuseli pak lovit a zalejeme cca 2 litry vody. Vařime do poloměkka. Mezitím si v pánvi rozehřejeme kousek másla, na něm opražíme krupici a zaděláme vejcem, je z toho taková nevábná trhanice, tu vidličkou rozmačkáme na menší kousíčky. Dáme zavařit do polévky i s nakrájeným pórkem a převaříme cca pět minut. Podle potřeby dochutíme solí a podravkou.
Poznámka od kuchařky
Dělám ji často mým dětem a i manžel si rád dá. Dělala ji moje babička i maminka.
Kuchařka: k.radulka