Zeleninová polévka s knedlíčky

55
- reklama -

Suroviny

Polévka:
50 g mrkev
50 g celer
50 g petržel
50 g hrášek
50 g kapusta atd.
2 cibule
2 lžíce oleje
1 bujon
sůl
pepř
nové koření
petrželka
Knedlíčky:
150 g strouhanky
2 lžíce hrubé mouky
2 vejce
1 lžíce oleje
20 g slaniny
mléko dle potřeby
sůl
bílý pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. POLÉVKA:

    Na oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou dle fantazie, zalijeme vodou, přidáme bujon, ochutíme solí, pepřem, novým kořením a vaříme doměkka. Pak zaváříme knedlíčky.

  2. KNEDLÍČKY:

    Na oleji vyškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu. Přidáme ji ke strouhance, mouce a vejcím. Ochutíme solí a nadrobno nakrájenou petrželkou. Podle potřeby přidáme mléko. Tvarujeme knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky po dobu cca 5 minut.