Zeleninová polévka s kadeřávkem a kuskusem

121
- reklama -

Suroviny

2 velké listy kadeřávku
150 g kapustiček
2 střední mrkve
1 šalotka
hrst kuskusu
vývar
petrželka
sůl
majoránka
čerstvě mletý pepř
l lžíce ghí / přepuštěného másla /

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
    Kapustičky očistíme, rozpůlíme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme doměkka.

  2. Kadeřávek umyjeme a nakrájíme na menší kousky.
    Před koncem vaření přidáme do polévky kadeřávek, majoránku a kuskus, přivedem opět k varu, odstavíme z ohně, zakryjeme hrnec pokličkou a necháme odstát – kuskus nabobtná a změkne.

  3. Polévku dochutíme petrželkou, pepřem a solí.