Zeleninová polévka s fritátovými nudlemi

43
- reklama -

Suroviny

300 g hovězí kosti
2 cibule
2 mrkve
1/2 celeru
1 kořen petržele
sůl
pepř
olej
Podravka na dochucení
Na nudle:
1 ks vejce
1 hrnek oleje
150 g polohrubé mouky
250 ml mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kosti dáme do studené vody a pomalu vaříme, vývar přecedíme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy si vlijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli a rozkvedláme. Do hladce vymíchané mléčné pěny postupně vmícháme mouku.

  3. V pánvi si rozpálíme olej a z obou stran pečeme tenké palačinky. Necháme je vychladnout. Po vychladnutí krájíme palačinky na užší proužky (stačí 3 cm).

  4. Nakrájené proužky osmažíme ještě jednou na oleji, ale tentokrát dozlatova. Hotové fritátové nudle zaléváme až na talíři připraveným vývarem.

Poznámka od kuchařky

cca. : Půl hrnku dáte do palačinek a druhého půl hrnku použijte na smažení.