- reklama -
Suroviny
- 300 g hovězí kosti
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 kořen petržele
- sůl
- pepř
- olej
- Podravka na dochucení
- Na nudle:
- 1 ks vejce
- 1 hrnek oleje
- 150 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kosti dáme do studené vody a pomalu vaříme, vývar přecedíme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu.
-
Do mísy si vlijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli a rozkvedláme. Do hladce vymíchané mléčné pěny postupně vmícháme mouku.
-
V pánvi si rozpálíme olej a z obou stran pečeme tenké palačinky. Necháme je vychladnout. Po vychladnutí krájíme palačinky na užší proužky (stačí 3 cm).
-
Nakrájené proužky osmažíme ještě jednou na oleji, ale tentokrát dozlatova. Hotové fritátové nudle zaléváme až na talíři připraveným vývarem.
Poznámka od kuchařky
cca. : Půl hrnku dáte do palačinek a druhého půl hrnku použijte na smažení.
Kuchařka: lucie2211