Zeleninová polévka s drožďovými noky

78
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Polévka:
1 větší mrkev
1/2 celeru,
1 menší petržel
3 růžičky květáku
1/2 kedlubny
1 menší cibule
lahůdková cibulka na ozdobu
1/2 pórku
petrželka
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
Noky:
1 cibule
1 droždí(42 g)
1 vejce
kousek uzené slaniny
2 stroužky česneku
kousek zelené části pórku
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninku mrkev + celer + petržel + květák + kedlubnu nakrájíme na malé kousky, pórek na půl kolečka a kousek zelené části si necháme na nočky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na olej si dáme nakrájenou cibulku, kterou zpěníme, přidáme všechnu pokrájenou zeleninku, chvíli dusíme, zalijeme vodou, nebo vývarem, osolíme a na mírné teplotě vaříme.

  3. Pak si uděláme noky- na oleji osmažíme cibulku, ke které přidáme pokrájenou uzenou slaninu, přidáme rozdrobené droždí které mícháme, dokud se neroztaví, pak kastrůlek odstavíme.

  4. Do horké hmoty přidáme vajíčko, pěkně promícháme, dokud trochu neztuhne, pak přidáme prolisovaný česnek, na drobno pokrájený kousek zelené části pórku, osolíme, zahustíme strouhankou tak, aby šly dělat nočky.

  5. Ty pak rovnou v polévce vaříme 5 minut a ozdobíme zelenou částí lahůdkové cibulky s petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Podobná polévka je v mé Velké kuchařce, ale upravila jsem si jí k obrazu svému-fakt dobrá a zdravá!