
- reklama -
Suroviny
- 2 mrkve
- 2 řapíky celeru
- 5-6 ks zeleného chřestu
- 3 brambory
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 200 g červené čočky
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru ( nebo 1 sušeného )
- sůl
- čerstvý koriandr
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, česnek na plátky.
-
Vývar přivedem k varu, vložíme zeleninu, zázvor a po pěti minutách přisypeme čočku a jemně pokrájenou chilli papričku.
-
Společně vaříme dalších cca 10 minut – do změknutí čočky.
-
Dochutíme solí a přidáme lístky koriandru a petrželky.
Poznámka od kuchařky
Je tu hodně polévek s červenou čočkou, zhruba jsem je prošla všechny, ale stejnou jsem nenašla.
Kuchařka: maris