Zeleninová polévka s brokolicí a vaječnou jíškou

94
- reklama -

Suroviny

30 g másla
350 g zmrazené směsi s brokolicí
2 lžíce ovesných vloček 30 g
1-2 lžíce koření Kucharek (podle chuti) 30 g
libeček
sůl
2 lžíce nasucho opražené polohrubé mouky 30 g
Vaječná jíška:
30 g másla
2 lžíce polohrubé mouky
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nasucho opražíme 2 lžíce polohrubé mouky a odložíme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce dáme rozpustit máslo.

  3. Na rozpuštěné máslo vysypeme zmraženou zeleninu, trochu osmažíme, přidáme ovesné vločky a ještě chvíli orestujeme. Zalijeme horkou vodou.

  4. Přidáme koření, libeček, podle chuti sůl a vaříme.

  5. Mezitím si připravíme vaječnou jíšku, kterou zalijeme horkou vodou a vlijeme do polévky.

  6. Opraženou mouku zalijeme studenou vodou, rozkvedláme vidličkou a vlijeme do polévky.

  7. Necháme ještě chvíli povařit.

  8. Ochutíme petrželkou. Polévka je docela hustá a s pečivem stačí i k lehčímu letnímu obědu nebo večeři.

  9. Celkem: 560 g a 1001,26 kcal na 2 l vody. Na 1 porci (250 ml) = 125,15 kcal.