- reklama -
Suroviny
- 30 g másla
- 350 g zmrazené směsi s brokolicí
- 2 lžíce ovesných vloček 30 g
- 1-2 lžíce koření Kucharek (podle chuti) 30 g
- libeček
- sůl
- 2 lžíce nasucho opražené polohrubé mouky 30 g
- Vaječná jíška:
- 30 g másla
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nasucho opražíme 2 lžíce polohrubé mouky a odložíme vychladnout.
-
Do hrnce dáme rozpustit máslo.
-
Na rozpuštěné máslo vysypeme zmraženou zeleninu, trochu osmažíme, přidáme ovesné vločky a ještě chvíli orestujeme. Zalijeme horkou vodou.
-
Přidáme koření, libeček, podle chuti sůl a vaříme.
-
Mezitím si připravíme vaječnou jíšku, kterou zalijeme horkou vodou a vlijeme do polévky.
-
Opraženou mouku zalijeme studenou vodou, rozkvedláme vidličkou a vlijeme do polévky.
-
Necháme ještě chvíli povařit.
-
Ochutíme petrželkou. Polévka je docela hustá a s pečivem stačí i k lehčímu letnímu obědu nebo večeři.
-
Celkem: 560 g a 1001,26 kcal na 2 l vody. Na 1 porci (250 ml) = 125,15 kcal.
Kuchařka: aninaz