- reklama -
Suroviny
- 1 brokolice, 2 mrkve, 1 porek, 1/4 menší hlávky zelí, 1 kelímek 12% smetany, 3 lžíce hladké mouky na zahuštění, pepř, muškátový květ, sůl (vegeta,není nutná), libeček, celerové lístky na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Z každého druhu zeleniny odebereme cca 1/3 a odložíme stranou (viz pozn.) Větší díl této zeleniny dáme do 1 litru vroucí vody a osolíme. Vaříme cca 12 min. a odstavíme.
-
Rozmixujeme a podle chuti okořeníme, přidáme i rozdrcený libeček a celerové lístky.
-
Ve smetaně rozmícháme mouku – množství volíme dle oblíbené hustoty a vlijeme do polévky, zároveň tam přidáme i zbylou zeleninu a za stálého míchání povaříme cca 12 minut.(pozn.)
Poznámka od kuchařky
Tato část zůstane až na konec, z pórku vezmeme do této části větší podíl zelené natě.
My máme rádi zeleninu křupavější, kdo ne, zavaří déle.
Kuchařka: spagetka