Zeleninová pochoutka na víně se smetanou

59
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

6 brambor
4 větší rajčata
1 salátová okurka
1 cibule
1 malý kelímek zakysané smetany
1 dcl bílého vína
+ koření:
kurkuma
kari
zázvor
koření pro indickou kuchyni
sladká a pálivá paprika
sůl
pepř
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme brambory (kdo je zvyklý, uvaří ve slupce). Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na drobné kostky.

  2. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku, přidáme oloupané a nadrobno nakrájené okurky a rajčata a dusíme ve vlastní šťávě, nebo podle potřeby mírně podlijeme, aby okurky trochu změkly (jen asi 5-7 minut, zůstanou křupavé).

  3. Přidáme brambory, všechno koření (podle chuti a zvyku, jen s pálivou paprikou opatrně), osolíme, opepříme a asi 5 minut podusíme.

  4. Nakonec přilijeme víno a smetanu a necháme prohřát.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: foodlife.cz (nahradila jsem červené víno bílým..)

Jednoduchý a bleskový recept, který podle mne nikoho neurazí, protože je jemné chuti a vůně vína pro ženy, ale muži mohou přidat více pálivé papriky.