Zeleninová pasta k masu

77
- reklama -

Suroviny

1 kg očištěných paprik
2 kg rajčat
palička česneku
10-15 feferonek
4 velké cibule
300 ml oleje
200 ml octa
120 g cukru
2 lžíce soli

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu pokrájíme, přidáme ostatní suroviny a vše rozdusíme.

  2. Pomixujeme ponorným mixérem a ještě hodinu za stálého míchání, vaříme a odpařujeme.

  3. Pak naplníme do sklenic, zavíčkujeme a zaváříme 20 – 25min.

Poznámka od kuchařky

Příjemně chutnající zeleninová pasta, dost ostrá.

Používáme k masu, pod maso, ale velice dobrá je i na chlebu s máslem.

Někdy, pokud jich máme nadbytek, přidávám k dusící se zelenině i celou mladou nastrouhanou cuketu.