
- reklama -
Suroviny
- 1 kg očištěných paprik
- 2 kg rajčat
- palička česneku
- 10-15 feferonek
- 4 velké cibule
- 300 ml oleje
- 200 ml octa
- 120 g cukru
- 2 lžíce soli
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu pokrájíme, přidáme ostatní suroviny a vše rozdusíme.
-
Pomixujeme ponorným mixérem a ještě hodinu za stálého míchání, vaříme a odpařujeme.
-
Pak naplníme do sklenic, zavíčkujeme a zaváříme 20 – 25min.
Poznámka od kuchařky
Příjemně chutnající zeleninová pasta, dost ostrá.
Používáme k masu, pod maso, ale velice dobrá je i na chlebu s máslem.
Někdy, pokud jich máme nadbytek, přidávám k dusící se zelenině i celou mladou nastrouhanou cuketu.
Kuchařka: cathleen









