
Suroviny
4 porce
- 250 g kuřecího masa
- 250 g směsi mražené zeleniny
- 1 větší cibule
- 2 – 3 rajčata
- 1 pórek (nebo pár jarních cibulek)
- 3 stroužky česneku (nebo česnekové koření)
- koření grilovací
- sladká paprika
- sůl
- 1 – 2 kelímky zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vody dáme vařit přílohu. Na přípravu je nejlepší použít WOK pánev.
-
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso a zlehka opečeme, ne úplně.
-
Poté přidáme nakrájená rajčata (případně jinou čerstvou zeleninu) a okořeníme grilovacím kořením, sladkou paprikou a česnekem. Pak následuje mražená zelenina.
-
Na konec přidáme nakrájený pórek. Pár minut před dovařením přílohy přidáme smetanu a zlehka krátce povaříme aby se vytvořila omáčka. Uvařenou přílohu přidáme rovnou do omáčky se zeleninou a promícháme.
-
Rýži můžeme podávat hned, u těstovin je lepší chviličku počkat, omáčka trochu zhoustne a lépe těstoviny obalí.
Snad bude chutnat.
Poznámka od kuchařky
místo kuřecího masa můžeme použít libovolnou uzeninu, třeba balíček párků nebo klobás
fotku přidám později, až si to zase uvařím 🙂