Zeleninová „párminutka“

291
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g kuřecího masa
250 g směsi mražené zeleniny
1 větší cibule
2 – 3 rajčata
1 pórek (nebo pár jarních cibulek)
3 stroužky česneku (nebo česnekové koření)
koření grilovací
sladká paprika
sůl
1 – 2 kelímky zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme vařit přílohu. Na přípravu je nejlepší použít WOK pánev.

  2. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso a zlehka opečeme, ne úplně.

  3. Poté přidáme nakrájená rajčata (případně jinou čerstvou zeleninu) a okořeníme grilovacím kořením, sladkou paprikou a česnekem. Pak následuje mražená zelenina.

  4. Na konec přidáme nakrájený pórek. Pár minut před dovařením přílohy přidáme smetanu a zlehka krátce povaříme aby se vytvořila omáčka. Uvařenou přílohu přidáme rovnou do omáčky se zeleninou a promícháme.

  5. Rýži můžeme podávat hned, u těstovin je lepší chviličku počkat, omáčka trochu zhoustne a lépe těstoviny obalí.

    Snad bude chutnat.

Poznámka od kuchařky

místo kuřecího masa můžeme použít libovolnou uzeninu, třeba balíček párků nebo klobás

fotku přidám později, až si to zase uvařím 🙂