Zeleninová pánev na zázvoru a sojové omáčce

42
- reklama -

Suroviny

1 lžíce oleje
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 střední cuketa
2 řapíky celeru
½ červené papriky
½ brokolice
1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce balzamika

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme strouhaný zázvor, na kostičky nakrájenou cuketu, celer a papriku a růžičky brokolice. Zakápneme balzamikem a sojovou omáčkou a za častého míchání restujeme asi 5-10 minut, až zelenina změkne, ale bude stále křupavá, nerozvařená.

  3. Podáváme nejlépe s rýží, případně s rýžovými nudlemi.

Poznámka od kuchařky

Sojová omáčka je sama o sobě dost slaná, takže jídlo už nedosoluji. Pokud je zeleniny hodně, je možné množství sojové omáčky i balzamika zvýšit.

Další variantou je zeleninu nerestovat, ale podlít několika lžícemi vody a krátce podusit pod pokličkou.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.