Suroviny
- 1 lžíce oleje
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 střední cuketa
- 2 řapíky celeru
- ½ červené papriky
- ½ brokolice
- 1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce balzamika
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek.
-
Přidáme strouhaný zázvor, na kostičky nakrájenou cuketu, celer a papriku a růžičky brokolice. Zakápneme balzamikem a sojovou omáčkou a za častého míchání restujeme asi 5-10 minut, až zelenina změkne, ale bude stále křupavá, nerozvařená.
-
Podáváme nejlépe s rýží, případně s rýžovými nudlemi.
Poznámka od kuchařky
Sojová omáčka je sama o sobě dost slaná, takže jídlo už nedosoluji. Pokud je zeleniny hodně, je možné množství sojové omáčky i balzamika zvýšit.
Další variantou je zeleninu nerestovat, ale podlít několika lžícemi vody a krátce podusit pod pokličkou.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.