
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg rajčat
- 3 mladé cuketky
- 1 lilek
- 1 velká mrkev
- 2 řapíky celeru
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- třtinový cukr – množství podle chuti ( nemusí být )
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
-
Vložíme do PH, osolíme, přidáme olej, několik lístků bazalky, zapneme na High a pomalíme cca 4 hodiny.
-
Hotovou směs propasírujeme nebo rozmixujeme,/ ne moc najemno / a je-li třeba, dochutíme cukrem.
Poznámka od kuchařky
Omáčka by měla vydržet v ledničce cca 4 dny, nebo ji můžeme naplnit do skleniček a sterilovat 20 minut při 80°.
Hodí se nejen na těstoviny, ale např. i pod maso.
Jsou tady podobné omáčky, ale takovéto složení surovin jsem nenašla.
Kuchařka: maris