Zeleninová omáčka na těstoviny

57
- reklama -

Suroviny

1,5 kg rajčat
3 mladé cuketky
1 lilek
1 velká mrkev
2 řapíky celeru
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
třtinový cukr – množství podle chuti ( nemusí být )
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Vložíme do PH, osolíme, přidáme olej, několik lístků bazalky, zapneme na High a pomalíme cca 4 hodiny.

  3. Hotovou směs propasírujeme nebo rozmixujeme,/ ne moc najemno / a je-li třeba, dochutíme cukrem.

Poznámka od kuchařky

Omáčka by měla vydržet v ledničce cca 4 dny, nebo ji můžeme naplnit do skleniček a sterilovat 20 minut při 80°.

Hodí se nejen na těstoviny, ale např. i pod maso.

Jsou tady podobné omáčky, ale takovéto složení surovin jsem nenašla.