
- reklama -
Suroviny
- 1 velká cibule nadrobno pokrájená
- 3 polévkové lžíce sádla
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce sladké papriky
- 600 g vařených hovězích drštěk nakrájených na nudličky
- 2 l hovězího vývaru
- 0,5 kg kořenové zeleniny nakrájené na nudličky
- 1 menší pórek nakrájený na čtverečky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- špetka mletého nového koření
- špetka mletého bobkového listu
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1 polévková lžíce majoránky
- mleté chilli podle chuti
- malé bochníčky chleba dle počtu strávníků
- (Varianta 1 – vepřové žaludky a vepřový vývar)
- (Varianta 2 – kuřecí žaludky a kuřecí vývar)
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku.
-
Do ní zamíchejte sladkou papriku.
-
Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou zeleninu s pórkem a vařte cca 20 minut.
-
Pak přidejte uvařené dršťky, pepř, chilli, drcený česnek, osolte a ještě 10 minut vařte.
-
Před koncem vaření přidejte majoránku. Podávejte v chlebové misce. Dobrou chuť.
-
Chlebová miska: na malém bochníčku chleba je třeba seříznout vrchní část a měkkou střídu vydlabat.
-
Pak je třeba ho na chvíli nechat zapéct v troubě, aby se povrch zatáhnul.
-
Do ještě teplého můžete nalít polévku.
-
Vydlabanou střídu můžete použít na zahuštění polévky, nebo pokrájenou na kousky a osmaženou použít místo krutónků.
Kuchař: Hucak_L