Zelenina v soli

65
- reklama -

Suroviny
28 sklenic

10 kg mrkev
10 kg petržel
8 ks velkých celerů
8 kg sůl kuchyňská

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu dobře očistíme, opereme a nastrouháme na hrubém struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. Promícháme se šesti kg soli, tak dlouho, až začne pouštět šťávu.

  3. Plníme do umytých suchých sklenic téměř pod víčko, upěchujeme a povrch zasypeme solí. Nemusíme, ale děláme to, že ještě zavíčkujeme a je hotovo.

Poznámka od kuchařky

Na fotkách je ukázáno před a po zasypání solí a to růžové nahoře je už provlhčená sůl, která vytvoří pevnou krustu a vše uzavře. Máme takhle připravenou čerstvou zeleninu rok do další várky. Tahle dávka nám vydrží na rok. Ta zelenina v kg je neočištěná, pak je toho méně. ALE POZOR PŘED POUŽITÍM VELMI DOBŘE PROPLÁCHNOU POD TEKOUCÍ VODOU A SOLIT AŽ PO PŘÍPRAVĚ JÍDLA!!!!