Zelenina Tian

63
- reklama -

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku, nadrcené
2 syrové neloupané brambory
1 cuketa
1/2 máslové dýně
3 velká rajčata
sůl
pepř
sušený tymián
1/2 hrnku strouhaného parmazánu nebo pecorina

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a restujeme do růžova. Pak přidáme na jemno pokrájený česnek, asi minutu opékáme. Směs rozložíme na dno připravené keramické formy.


    Zobrazit celý recept

  2. Předehřejeme troubu na 180 °C. Nakrájíme brambory, cuketu, okrájenou a očištěnou dýni i rajčata na půlcentimetrová kolečka a naskládáme střídavě pravidelně do mísy. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a polijeme lžící olivového oleje.

  3. Zakryjeme mísu alobalem a pečeme asi 40 minut, dokud nejsou brambory měkké. Pak odkryjeme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Je to oblíbený jihofrancouzský pokrm ze zapékané zeleniny. Tian byla oblíbená kuchyňská hliněná nádoba – mísa, používaná na vaření.

volně podle fortheloveofcooking.net