Zelenina s kokosovým mlékem

117
- reklama -

Suroviny

6-8 menších mrkví
1 kedluben
1 menší cuketa
200 ml hustého kokosového mléka
2 lžíce oleje
1 lžička sušeného česneku
1 lžička citronové šťávy
špetka kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev a oloupaný kedluben nakrouháme na tenčí plátky. V širším kastrolu orestujeme na oleji, posolíme, přidáme sušený česnek, špetku kmínu a kokosové mléko. Dusíme tak, aby zelenina zůstala křupavá.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím nakrouháme i neloupanou cuketu a na posledních pět minut přidáme k zelenině. Nepřiklopené vydusíme na tuk, podle chuti dosolíme a trochu citronem okyselíme.

  3. Můžeme použít jako přílohu k masu, k pečeným bramborům nebo jen jako dietní lehkou večeři 😀

Poznámka od kuchařky

Pro zvýraznění chuti můžete posypat dorůžova opraženým kokosem.