![Zelenina na pánvi s marinovaným quornem_5ffb9ef6bb5d4.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zelenina-na-panvi-s-marinovanym-quornem_5ffb9ef6ab796.jpeg)
Suroviny
- 450 g quorn
- 2 lžíce oleje
- 2 papriky
- 1 červené cibule
- 1/2 pórku
- Na marinádu:
- šťáva z 1 pomeranče
- 2-3 lžíce tmavé sojové omáčky
- 2-3 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
- 0,5 lžíce mletého kmínu
- 3-4 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Kousky quornu dáme na 15 minut do trouby a pak pokrájíme na menší kousky. Ty vložíme do marinády, kterou získáme smícháním šťávy z pomeranče, sojové omáčky, sladkokyselé chilli omáčky, kmínu a na plátky pokrájeného česneku. V lednici necháme minimálně 2 hodiny odležet.
-
Cibuli pokrájíme na větší kousky, papriku a pórek na proužky.
-
Na oleji osmahneme nejprve naložené kousky quorn, to pak dame stranou a udržujeme teplé.
-
Na stejnou pánev vsypeme nejprve papriky, pak přidáme cibuli a nakonec pórek. Prohřejeme a k zelenině dáme zpět i kousky quorn. Promícháme a na 5 minut zakryjeme pokličkou. Poté můžeme podávat s kuskusem, rýží nebo nudlema.
Poznámka od kuchařky
Quorn je možné nahradit např. Šmakounem, ale určitě by šlo i tofu. Kdo má rád maso, určitě může místo kousků quorn použít kuřecí nebo krůtí maso. Do trouby se dávají jen quorn kousky – pokud se použije šmakoun, tofu nebo maso, muže se do marinády naložit rovnou.
Papriky jsem použila kapie – zelenou a žlutou.