Zelenina na pánvi s marinovaným quornem

36
- reklama -

Suroviny

450 g quorn
2 lžíce oleje
2 papriky
1 červené cibule
1/2 pórku
Na marinádu:
šťáva z 1 pomeranče
2-3 lžíce tmavé sojové omáčky
2-3 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
0,5 lžíce mletého kmínu
3-4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kousky quornu dáme na 15 minut do trouby a pak pokrájíme na menší kousky. Ty vložíme do marinády, kterou získáme smícháním šťávy z pomeranče, sojové omáčky, sladkokyselé chilli omáčky, kmínu a na plátky pokrájeného česneku. V lednici necháme minimálně 2 hodiny odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli pokrájíme na větší kousky, papriku a pórek na proužky.

  3. Na oleji osmahneme nejprve naložené kousky quorn, to pak dame stranou a udržujeme teplé.

  4. Na stejnou pánev vsypeme nejprve papriky, pak přidáme cibuli a nakonec pórek. Prohřejeme a k zelenině dáme zpět i kousky quorn. Promícháme a na 5 minut zakryjeme pokličkou. Poté můžeme podávat s kuskusem, rýží nebo nudlema.

Poznámka od kuchařky

Quorn je možné nahradit např. Šmakounem, ale určitě by šlo i tofu. Kdo má rád maso, určitě může místo kousků quorn použít kuřecí nebo krůtí maso. Do trouby se dávají jen quorn kousky – pokud se použije šmakoun, tofu nebo maso, muže se do marinády naložit rovnou.

Papriky jsem použila kapie – zelenou a žlutou.

http://www.lucasinka.cz