Zelenina k masu jako příloha

179
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 mrkev
10 cm pórku
100 g syrového hlávkového zelí
1 menší kedlubna
1 malý rajský protlak
2 stroužky česneku
cukr (nebo med) asi 1 lžička podle chuti
3 lžíce láku z okurek nebo trošku octa
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmahneme nakrouhané, osolené zelí, které zbavíme šťávy.

  2. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, mrkev, protlak, utřený česnek.

  3. Osolíme, osladíme, přidáme ocet, nebo lák z okurek podle chuti a necháme pár minut dusit. Stačí 10 minut, aby se nám zelenina nerozvařila.

  4. Do hotové směsi nakrájíme na kolečka pórek, promícháme a už nevaříme. Podáváme k různým masům, vynikající je taky jako příloha k bramboráčkům.

Poznámka od kuchařky

Pro všechny, kdo se chtějí dobře najíst i bez brambor, rýže, těstovin a knedlíků:-))