Zelené stromečky

102
- reklama -

Suroviny

Těsto:
325 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
3 vanilkové cukry
2 žloutky
200 g másla
špetka soli
strouhaná kůra ze 2 citronů
Krém:
250 g másla
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Poleva:
150 g moučkového cukru
2 lžice citronové šťávy
zelená potravinářska barva
+ bílé hvězdičky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto a necháme ho v chlade 2 hodiny.
    Potom cesto vyvaľkáme na 3-4 mm hrúbku a vykrajujeme stromčeky.

  2. Stromčeky uložíme na plech a pri teplote 180°C upečieme. Necháme vychladnúť.

  3. Polovicu stromčekov potrieme polevou, ktorú vymiešame z cukru, citrónovej šťavy a pár kvapiek zelenej farby. Ihneď ozdobíme hviezdičkami. Necháme zaschnúť.

  4. Vyšľaháme krém dohladka a zlepujeme ním vždy jeden čistý stromček a jeden zelený stromček.

Poznámka od kuchařky

Stromčeky pečiem a polevou potieram s predstihom. Krém urobím cca 3 dni pred sviatkami, aby stromčeky zvláčneli.