
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 325 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 3 vanilkové cukry
- 2 žloutky
- 200 g másla
- špetka soli
- strouhaná kůra ze 2 citronů
- Krém:
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Poleva:
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžice citronové šťávy
- zelená potravinářska barva
- + bílé hvězdičky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto a necháme ho v chlade 2 hodiny.
Potom cesto vyvaľkáme na 3-4 mm hrúbku a vykrajujeme stromčeky. -
Stromčeky uložíme na plech a pri teplote 180°C upečieme. Necháme vychladnúť.
-
Polovicu stromčekov potrieme polevou, ktorú vymiešame z cukru, citrónovej šťavy a pár kvapiek zelenej farby. Ihneď ozdobíme hviezdičkami. Necháme zaschnúť.
-
Vyšľaháme krém dohladka a zlepujeme ním vždy jeden čistý stromček a jeden zelený stromček.
Poznámka od kuchařky
Stromčeky pečiem a polevou potieram s predstihom. Krém urobím cca 3 dni pred sviatkami, aby stromčeky zvláčneli.
Kuchařka: tejaja