
- reklama -
Suroviny
- 500 g zelených fazolových lusků
- 1 cibule
- asi 6 velkých zralých rajčat
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- čerstvé lístky oregana
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžička krupicového cukru
- olej
- kousek parmazánu na posypání hotového jídla
Postup přípravy receptu
-
Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka.
Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme slupku a rajčata nakrájíme na kostičky. -
Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji, přisypeme předvařené fazolky, kostičky připravených rajčat, česnek nasekaný na plátečky, osolíme, opepříme a přidáme i oregano.
Jsou-li rajčata málo šťavnatá, podlijeme lehounce vodou a dusíme na mírnějším ohni, až se rajčata rozdusí na omáčku.
Fazolky dochutíme worcesterem a lžičkou cukru a můžeme vypnout.
Na talíři posypeme hoblinkami parmazánu.
Podáváme buď jako bezmasý chod, nám chutná s bramborovou kaší nebo použijeme jako přílohu třeba ke grilovanému masu.
Kuchařka: Angel 666