Zelené fazolky na rajčatech a česneku

63
- reklama -

Suroviny

500 g zelených fazolových lusků
1 cibule
asi 6 velkých zralých rajčat
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvé lístky oregana
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička krupicového cukru
olej
kousek parmazánu na posypání hotového jídla

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka.
    Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme slupku a rajčata nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji, přisypeme předvařené fazolky, kostičky připravených rajčat, česnek nasekaný na plátečky, osolíme, opepříme a přidáme i oregano.
    Jsou-li rajčata málo šťavnatá, podlijeme lehounce vodou a dusíme na mírnějším ohni, až se rajčata rozdusí na omáčku.
    Fazolky dochutíme worcesterem a lžičkou cukru a můžeme vypnout.
    Na talíři posypeme hoblinkami parmazánu.
    Podáváme buď jako bezmasý chod, nám chutná s bramborovou kaší nebo použijeme jako přílohu třeba ke grilovanému masu.