- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 malá cuketa
- 2 brambory
- hrst mladého špenátu
- zeleninový vývar (stačí zalít vodou)
- olej
- máta (množství podle chuti, cca 1 lžíce)
- sůl
- pepř
- Na ozdobu:
- 1 lžíce olivového oleje
- několik lístků máty
Postup přípravy receptu
-
Cesnak a cibuľu narežeme nadrobno a na troške oleja restujeme. Pridáme narezaný zeler, na kocky narezané zemiaky a na malé kocky nakrájanú cuketu.
-
Zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme 10-15minút.
-
Do horúcej polievky dáme špenát a 3 min jemne povaríme. Pridáme lístky mäty, osolíme, okoreníme a polievku rozmixujeme.
-
V tanieri polievku pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami mäty.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Kuchárska biblia, odtiaľ ten názov.
Kuchařka: tejaja