Zelená polévka na nervy

42
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 cibule
2 stroužky česneku
1 stonek řapíkatého celeru
1 malá cuketa
2 brambory
hrst mladého špenátu
zeleninový vývar (stačí zalít vodou)
olej
máta (množství podle chuti, cca 1 lžíce)
sůl
pepř
Na ozdobu:
1 lžíce olivového oleje
několik lístků máty

Postup přípravy receptu

  1. Cesnak a cibuľu narežeme nadrobno a na troške oleja restujeme. Pridáme narezaný zeler, na kocky narezané zemiaky a na malé kocky nakrájanú cuketu.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme 10-15minút.

  3. Do horúcej polievky dáme špenát a 3 min jemne povaríme. Pridáme lístky mäty, osolíme, okoreníme a polievku rozmixujeme.

  4. V tanieri polievku pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami mäty.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Kuchárska biblia, odtiaľ ten názov.