Želatinové jednohubky

59
- reklama -

Suroviny

dortové želé nebo galaretka libovolné příchuti
ovocná šťáva
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na sáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových formiček. Nejlépe se osvědčily formičky na pralinky, ale jednohubky se mi podařilo vyklopit i z formičky od Toffifee a také z „formičky“ připravené z držátka na vajíčka do ledničky.

  3. Naplněnou formičku přeneseme do lednice a necháme důkladně ztuhnout. Poté opatrně vyklepneme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Opět přidávám jeden recept-nerecept, jde spíš o ten nápad. Věřím, že se někomu bude líbit a vyzkouší.

Želé/galaretka musí být opravdu tuhé, jinak nejde dobře vyklopit a trhá se. Také doporučuji (alespoň pro začátek) použít co nejhladší tvar formiček.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.